1 Ekim 2017 Pazar

Arap Kızı Kremi

Arap Kızı Kremi
Arap Kızı Kremi, adından da anlaşılacağı üzere Arap ve Ortadoğu ülkelerinde kullanılan bir cilt bakım kremidir. Son yıllarda ülkemizde de özellikle bayanların rağbet gösterdiği ürünler arasına girmeyi başaran Arap Kızı Kremi, kılcal damarları uyararak cildin baştan sona yenilenmesine ve daha sağlıklı, ışıl ışıl bir görüntüye ulaşmasına yardımcı olur. Özellikle akne, sivilce ve güneş lekeleri, çil gibi istenmeyen cilt problemleriyle savaşan Arap Kızı Kremi, içindeki özel karışım sayesinde yüzünüzde fondöten etkisi yaparak daha pürüzsüz ve parlak bir cilde kavuşmanız konusunda en büyük yardımcınız olacaktır.
Arap Kızı Kreminin İçeriği Nedir?
Üretici firma tarafından içeriği bir sır gibi saklansa da özellikle Arabistan’da geleneksel olarak kozmetik alanında kullanılan ve Hedaviye diye anılan mucizevî bir karışımla birlikte bol miktarda E ve B vitamini, bitkisel gliserin ve gliserol içerdiği bilinmektedir.
Arap Kızı Kreminin Çeşitleri Nelerdir
Piyasada mavi ve pembe paketler halinde satılmaktadır. Farklı cilt tipleri için uygun bir çeşidi olmakla beraber siz kendi cildiniz için en uygun olanını seçmeye özen göstermelisiniz. Mavi olan kremin içeriği beyazdır ve esmer tenlilerin kullanması için daha uygundur. Pembe olan ise daha çok beyaz tenliler tarafından tercih ediliyor. Kullanıcının kendi tenine en uygun sabunu seçip ona göre kullanılması tavsiye edilmekle birlikte en çok mavi kutulu kremler beğeniliyor.
Arap Kızı Kremi Alırken Dikkat Etmemiz Gereken Hususlar
Özellikle son zamanlarda revaçta olduğu için sahte kremlerin üretilip piyasaya sürüldüğü gerçeğini göz önünde bulundurarak alacağınız ürünün orijinal olmasına dikkat edin. Aksi halde kalitesiz merdiven altı bir ürün kullanmış ve cildinize fayda yerine zarar vermiş olursunuz. Bu konuda güvendiğiniz bir aktardan almanızı tavsiye ederiz. Bu ürün eczanelerde, aktarlarda satıldığı gibi internetten de sipariş verme olanağı vardır. Ancak internetten satın alırken biraz daha dikkatli olmak zorundasınız. Çünkü bu durumda sahte ürün alma riskiniz artacaktır. Arap Kızı Kreminin Fiyatı 15 ile 50 lira arasında değişmektedir. Bu fiyatların altında satılan ürünler konusunda temkinli olmakta fayda var. Sağlık Bakanlığı onaylı ürünleri satın almanız cildinizin herhangi bir zarar görmemesi için yararınıza olacaktır.
Arap Kızı Kremi Faydaları
Arap Kızı Kremi özellikle bayanlar tarafından yüzdeki sivilce izleri ve güneş lekeleri gibi durumların tedavisinde kullanılıyor. Bu krem yüz bölgesindeki kılcal damarların belirginleşmesi ile oluşan kızartıların iyileşmesine yardımcı olur. Cildin rengini birkaç ton açarak daha beyaz bir görünüme kavuşmasını sağlar. Osmanlı saraylarında kadınlar tarafından güzellik maskesi olarak kullanıldığı tarihçiler tarafından da dile getirilmektedir.
Arap Kızı Kremi Nasıl Kullanılır?
Kullanmadan önce cildin iyice temizlendiğinden emin olun. Uygulama yapılacak bölgede açık yara, egzama, sedef gibi enfeksiyon kapma riski olan yaralar olmamasına dikkat edilmeli. Kremi uygularken ağız, burun ve göz ile temas etmemesine özen gösterin. Temiz ve kuru cilde özellikle lekeli ve sivilceli bölgelere denk getirerek dairesel hareketlerle masaj yaparak iyice yedirin. Daha fazla etki göstermesi için gece yatmadan önce kullanılması tavsiye ediliyor. Bu şekilde kremi sürüp yedirdikten sonra yüzümüzü yıkamadan sabaha kadar bekleyin. Böyle yaparak kremin cilde daha fazla nüfus etmesini sağlamış olursunuz. Sabah bol su ile duruladıktan sonra dışarı çıkacaksanız koruması yüksek bir güneş kremi kullanın. Böylelikle yeni leke oluşumlarının da önüne geçmiş olunur. Düzenli kullanım sonucu istediğiniz sonucu alma olasılığınız artar. Hemen etkisini göstermediği gerçeğini unutmadan sabırla kullanmaya devam etmelisiniz. Kullanım sıklığını aldığınız sonuca göre kendiniz ayarlayabilirsiniz. Günde yatmadan önce 1 kere sürmek yeterli geliyorsa o şekilde devam edebilirsiniz. Çünkü bu durum kişiden kişiye farklı sonuçlar verebilir.
Arap Kızı Kreminin Yan Etkisi Var Mıdır?
Bilinen bir yan etkisi yoktur. Fakat içindeki karışımların alerjik reaksiyon gösterme durumlarına karşın çocukların kullanması doğru değildir. Her ne kadar bitkisel bir karışım olsa da bütün kişisel bakım ürünlerinde olduğu gibi içindeki maddelere karşı alerjimiz olma riskine karşın parmağımızla elimizin üstünde küçük bir bölgeye sürüp 24 saat bekleyerek alınan sonuca göre kullanmaya devam edebilirsiniz. Alerjik bir reaksiyon gösterirse kullanmayı kesiniz ve doktorunuza başvurunuz.
Arap Kızı Kremi Kullananlar Ne Diyor?
Kısa süre kullanıp sonuç alamadığını söyleyen bazı kullanıcılar Arap Kızı Kremini kullanmayı bıraktığını belirtmektedir.
Güneş lekeleri, sivilce lekeleri için ve çilleri için kullanan çoğu kişi güzel sonuç aldığını söylüyor.
Yüzünde fondöten etkisi yaptığını ve cilt renginin 1-2 ton açıldığını söyleyenler de azımsanmayacak kadar çok.
Özellikle mavi kutudaki kremi tavsiye eden kullanıcılar orijinal olmayan krem almamaları konusunda herkesi uyarıyor.
Arap Kızı Kremi Fiyatı
Arap kızı kremi ismi ile farklı markaların ürünlerini piyasada bulmanız mümkündür. Bu krem alternatifleri 15 TL ile 50 TL aralığında satışa sunulmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder