22 Ağustos 2015 Cumartesi

Cilt Lekeleri

Cilt Lekesi Nedir

Cilt lekesi genç ve yaşlı hemen herkesin başına gelebilecek bir deri hastalığı olmakla beraber; genel anlamda tedavisi mümkün ve etkili yöntemler ile kısa sürede çözüme ulaşılabilmektedir. Ancak gerek kozmetik açıdan gerekse de herhangi bir hastalık olması nedeniyle bu hastalığa mümkün olan en kısa sürede müdahale edilmesinde fayda olacaktır. Öyle ki; erken müdahale ile kalıcı hale gelmeden cilt lekelerinden sonsuza dek kurtulunabilir. 


Ancak gereken tedavi ve ilaç kullanımı uygun zamanda yapılmazsa daha ciddi sorunlar ortaya çıkabilir ve deride kalıcı cilt lekelerine sebep olabilir. Bir çeşit deri hastalığı olarak da bilinen ve kimi insanlarda güneş ve etkisi ile hızla yayılan kimi insanlarda ise doğuştan yaşlanma anına kadar devam etmekte olan bu hastalık ileri aşamalara ulaşmadan müdahale edilmesi durumunda ölümcül olmamakta ve deri kanserine dönüşmemektedir. 
Pek çoğumuzun cilt beni ve siyah noktalar olarak da sanmakta oldukları ve benzerliği ile dikkat çeken cilt lekeleri deri pigmentlerinin anormal tepkisi sonucu oluşan bir hastalık olarak da bilinmektedir.

Cilt Lekesi Tedavisi

Cilt lekeleriniz çok hızlı artıyorsa veya vücudunuzun büyük bir bölümünde varsa uzman dermatologlardan yardım isteyiniz unutmayınız ki cilt lekeleri hafife alınacak şeyler değildir. Özellikle kozmetik amaçlı satılan leke kremleri vb. leke ürünlerinden uzak durunuz kadınların bu leke zaafiyetini bilen kozmetik firmaları bu durumu suiatimal ederek çok pahalıya ürünler satmaktadırlar. 
Evde cilt lekeleriniz için niacinamid (b3 vitamini)i ascorbic acid (c vitamini)i %10 *%20 arasında laktik asit veya %10 glikolik asit, nar çekirdeği yağı, pirinç kepeği yağı, baobab yağı gibi yağlar kullanabilirsiniz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder