1 Ekim 2017 Pazar

Acnelyse

Acnelyse Krem
Cilt hücrelerini besleyen Acnelyse Krem cildin yenilenmesine yardımcı olan A vitamininin cilde sürülebilen halidir. Aşırı keratin oluşumunu baskılayarak cildin kendini onarma mekanizmasını uyarır. Cilde uygulandığında cildin en üst tabakasını oluşturan epidermise ait hücrelerin yenilenmesini sağlar. Komedon yani cildin altındaki yağ ve kir tabakasının birleşmesinden meydana gelen siyah noktalar, püstül denilen içi irin dolu kabarcıklar ve papüller yani deride bulunan küçük , kenarları iyice belli olan kabartılarla beraber görülen akne vulgaris (sivilce) tedavisinde kullanılmaktadır.
Ayrıca psoriazis denilen sedef hastalığında, iktiyozis (balık pulu hastalığı) ve hiperkeratozis (deri kalınlığının artması) tedavisinde de Acnelyse krem kullanılır.
Acnelyse Krem İçeriği
İlacın etken maddesi sivilce tedavisinde oldukça sık karşımıza çıkan, Retinoik Asit olarak da bilinen Tretinoin maddesidir. Bunun yanı sıra propil paraben, metil paraben, saf su ve antioksidan özelliği olan butil hidroksi tolyen içerir.
Acnelyse Krem Faydaları
Cilt hücrelerini besler.
Cilt yenilenmesine yardımcı olan A vitamininin cilde sürülebilir formudur.
Siyah noktalar, püstül, papüller ve akne vulgaris tedavisinde kullanılmaktadır.
Ayrıca sedef hastalığında, iktiyozis ve hiperkeratozis tedavisinde kullanılır.
Aşırı keratin oluşumunu baskılar ve cildin kendini onarma mekanizmalarını uyarır.
Ciltteki siviceleri ve geçmiş sivilcelerden kalan izleri yok etme amacıyla kullanılır.
Cilde uygulandığında ölü üst deriyi soyar. Bu sayede yenilenen hücreler ile taze bir cilt oluşumunu sağlar.
Acnelyse Krem Nasıl Kullanılır
Acnelyse Krem günde bir kere geceleri temiz cilde uygulanmalıdır. Bu nedenle uygulanacak bölgenin ılık su ile temizlenmesi ve kurulanması gerekir. Ardından küçük bir parça kremi parmağınız yardımı ile bölgeye sürün ve masaj yaparak yedirin.
İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz var ise bu kremi doktorunuza danışmadan kullanmanız önerilmez. Ayrıca doktorunuz nasıl reçete etti ise o şekilde kullanınız.
Açık yara, yanık, isilik olmuş ya da egzamalı bölgelere kullanmayınız. Göz ve ağız çevresi ile teması halinde bol su ile bu bölgelerin yıkanması tavsiye edilir.
Kremi kullandıktan sonra kesinlikle güneş ışığına çıkmamalısınız.
Cildi kuruttuğu için A ve E vitamini içeren cilt besleyici ve nemlendiriciler ile desteklemeniz yararınıza olacaktır.
Ciltte iyileşme belirtilerinin görülmesi 2 ya da 3 haftayı bulabilir ancak tam iyileşme için 6 haftadan fazla kullanılması gerekir.
Acnelyse Krem Yan Etkileri
Yapılan araştırmalarda Acnelyse krem kullanan bireylerde kızarıklık, tahriş, kaşıntı ya da batma gibi çeşitli yan etkilerin nadir olarak görüldüğü gözlemlenmiştir. Eğer krem uygulamasının ardından dil, dudak veya boğaz bölgesinde şişkinlik, nefes alma esnasında güçlük, karın ağrısı gibi semptomlar gözlenirse mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Acnelyse Krem Hakkında Sorular
Soru: Acnelyse krem hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılır mı?
Cevap: Bu dönemlerdeki etkileri araştırma altına alınmamıştır. Bu nedenle doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
Soru: Acnelyse kremin yan etkileri var mı?
Cevap: Tedavi sırasında kullanılan bölgede tahriş, kızarıklık, kaşıntı ve batma hissi yaygın görülen yan etkiler arasında yer alır. Etkilerin şiddeti artması durumunda ilaç tedavisine ara verilmesi tavsiye edilir.
Soru: Acnelyse kremin kullanma yaşı var mı?
Cevap: 12 yaşın altındaki bireylerde kullanılması tavsiye edilmez.
Soru: Acnelyse tedavisi sırasında nelere dikkat etmeliyiz?
Cevap: Ciltte tahrişe sebep olacak saç boyası, tüy dökücü ve alkollü cilt ürünlerinden uzak durunuz. Yanık cilde, enfeksiyon kapmış açık yaraya kullanmayınız. Ağız, burun ve gözünüze temastan kaçınınız. Tedavi süresince güneş ışınlarından ve yapay UV ışınlarından uzak durunuz, cilt hassas hale geldiği için güneş yanıkları oluşabilir.
Acnelyse Krem Fiyatı
Acnelyse 20 gr. Krem 20 TL’den başlayan fiyatlar ile eczanelerde satılmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder